Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Hírek

 

 

bajansenye-plakat.png

Március 3-án találkozzunk Bajánsenyén, ahol először a gyermekek, majd a felnőttek táncolhatnak kedvükre! Az estet énektanítás is színesíteni fogja. Kezdés 16 órától.

 

 

 

 

 

December 28-án már negyedik alkalommal tartottuk meg évzáró koncertünket a a novai művelődési házban, amely idén a „Nyílik az égnek ragyogó sugára” címet kapta. Idén is több meglepetéssel készültünk a nagyérdeműnek. A koncerten igyekeztünk a Kárpát-medence valamennyi dialektusáról dallamokat bemutatni. Megemlékeztünk a 135 éve született és 50 éve elhunyt népzenekutatóra, Kodály Zoltánra. A műsor különlegessége volt, hogy különböző népszokások dallamai is előadásra kerültek, mint pl. a tollfosztás, a regölés, betlehemes dallamok, valamint István és János napi köszöntők.

A zenekar mellett színpadra lépett a Gyenesdiási Dalárda és a Göcsej Szíve Dalkör is. Külön öröm volt, hogy a koncertet követő táncházat – ahol a Kiszöv Táncegyüttes Senior táncosai tanították a táncokat – az eddig megszokottnál jóval nagyobb érdeklődés kísérte. Ennek is köszönhető, hogy az idei évtől a lenti Dallas Clubban kéthavonta folk-kocsmákat fogunk tartani, mely először március 17-én kerül megrendezésre.

Köszönjük Nova Község Önkormányzatának, hogy a kezdetek óta hozzájárulnak a koncert megvalósításához, valamint közönségünknek, hogy ismét teltházzal örvendeztettek meg bennünket.

Képek hamarosan a galériában.

 

 

 

25474361_1391383377637901_398610297_o.jpg

ÉVZÁRÓ KONCERT 2017. DECEMBER 28.

Részletek: facebook.com/csadezenekar

 

 

zalaszombatfa.jpg

2017. július 2-án Zalaszombatfán adtunk koncertet!

 

Köszönjük a meghívást!

 

 

 

 

dsc_1095.jpg

 

 

Zenekarunk június 5-én, Pünkösdhétfőn a zalaegerszegi Gébárti tónál adott koncertet!

 

 

 

 

 

dalkor.jpg

Nagy örömünkre szolgál, hogy 2017. március 4-én a novai Göcsej Szíve Dalkör 15 éves jubileumi műsorán játszhattunk, kísérhettük a zalai tollfosztót, majd a résztvevő csoportok közös énekét.

 

 

Kedves Közönségünk!

A zenekar idén is megtartotta évzáró koncertjét a novai Művelődési Házban. Együttesünk tagjai a népdalokkal, a hozzájuk kapcsolódó prózai szövegekkel és tánccal mutatták be a születéstől a lakodalomig tartó életszakaszokat, mint pl. a gyermekéveket, juhászságot, katonaéveket, valamint a lakodalmat.

Ezúton szeretnénk megköszönni, hogy ilyen sokan részt vettek idei rendezvényünkön. Jó látni, hogy évről évre gyarapodik közönségünk.

Külön köszönetet szeretnénk mondani közreműködőinknek, Henczi Dávidnak (hegedű), Kovács Péternek (nagybőgő), az est házigazdájának, Horváth Blankának, valamint a történet két főszereplőjének, a székesfehérvári Alba Regia Táncegyüttes két táncosának, Kovács Kittinek és Várai Áronnak. Köszönjük a novai lányoknak, szüleiknek és Vadalma Ferencnének, hogy partnerek voltak a műsor színesebbé tételében.

Köszönjük az Önök adományait is, valamint a Zala Megyei Közgyűlés és Nova Község Önkormányzatának segítő támogatását.

Egész éves munkájuk miatt köszönet illeti zenekarunk családjainak segítő munkáját.

Kívánunk zenekarunk szimpatizánsainak sikerekben, szerencsében és sok CSÁDÉ koncertben gazdag 2017-es évet!

A koncert képei megtalálhatók galériánkban.

 

 

2016-plakat.jpgA Csádé zenekar már harmadik alkalommal rendezi meg hagyományos évzáró koncertjét Nován, a Művelődési Házban. 

A koncert tematikája: életfordulók a születéstől a lakodalomig. Különböző dialektusok dalaival szeretnénk bemutatni közönségünknek az egyes életszakaszokhoz kapcsolódó népdalokat!

A koncertre a belépés díjtalan, adományaikat szívesen fogadjuk. 

Az előadáson közreműködik Kovács Kitti és Várai Áron (az Alba Regia Táncegyüttes táncosai), valamint a jövő reménységei, novai iskolás lányok.

Az előadás után táncházzal várunk minden kedves Érdeklődőt!

 

 

 

fotozas-2016-001.jpg

Minden kedves Barátunknak, Támogatónknak, és a zenekar oldalát Látogatóknak boldog karácsonyt kívánunk!

 

 

 

 

 

 

 

kep_001.jpg

Július 16.-án a XXVIII. Göcseji Aratónapokon léptünk fel, Nován!

Köszönjük a meghívást és a jó hangulatot!

 

 

 

 

aratonapok.jpg

 

 

Sok szeretettel várunk Mindenkit   a        XXVIII. Göcseji    Aratónapokra, ahol a  szombati  műsorban mi is     közreműködünk! 

 

 

 

 

 

 

 

 

Június 29.-én a Magyar Egészségügy Napja és a lenti Dr. Hetés Ferenc Rendelőintézet fennállásának 50. évfordulója alkalmából muzsikáltunk a Thermal Hotel Balance-ban!

Köszönjük a meghívást a szervezőknek!

https://www.youtube.com/watch?v=7nxh26F46VI

 

 

 

pavakor.jpg

 

Nagy öröm számunkra, hogy a népzenében országosan is elismert Csesztregi Pávakör fennállásának 45. évfordulóján muzsikálhatunk szombaton.

 

 

 

 

Egy kis visszatekintés az elmúlt évre: október 17.-én Lentiben adott a zenekar egy nagykoncertet, melyről a Lenti TV készített egy összeállítást:

https://www.youtube.com/watch?v=EGMrezc5zkY

 

 

Már második alkalommal tartottuk meg évzáró koncertünket a novai Művelődési Otthonban, ahol a zenekar tagjai mellett közreműködtek az Alba Regia Táncegyüttes tagjai, Várai Áron és Kovács Kitti is.

https://www.youtube.com/watch?v=jEH2bfqgAPs